2-3 mei 2015

The Trail Yonne - 110 km - 2600 hoogtemeters

De yonne met veel vuil bruin water, harde stroming. Als visser weet je dat wil zeggen dat er veel water is gevallen :-)

6 weken na de modder-editie van Cretes de Spa zouden we naar frankrijk gaan, 400km ver, toch al iets meer naar het zuiden en nu toch al maand mei, we verwachten dus een droge trail.  Ons hotel lag vlak aan de rivier de Yonne, de rivier stroomde heel fel  , dit betekend dat er al heel wat regen gevallen was ! Samantha informeerde bij de hoteluitbater en die zei dat het nog bijna niet geregend had...Volgens mij was die mens betoverd door de heksen die op seminaire waren in zijn hotel ( Sjamanisten  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sjamanisme  ).

Het hotel viel trouwens heel goed mee, rustige propere kamers, meer moesten we niet hebben. 

Vrijdagavond " foire" in Sens .

Triple scheesburger

De vrijdag besloten we om eens te gaan kijken waar we de dag erop moesten zijn om ons nummer op te halen en waar de start werd gegeven. Dit was in Sens, zo een 20 km vanbij ons hotel.  We maakten van de gelegenheid om een restaurantje te zoeken.  Heel veel volk op de "foire" , iedere inwoner van Sens was er  waarschijnlijk aanwezig.   We kozen voor brasserie de l'ecu. Pizzas of andere lekkernijen werden daar opgediend. Mijn ma en pa kozen voor de triple cheesburger :-) Groter kon niet .  

 

 

Start om 15u

Droge kledij na 26 km

Zaterdag morgen reden we zoals gepland terug naar Sens om onze nummer op te halen en om onze rugzak te laten keuren ( alle verplichte dingen waren natuurlijk aanwezig in onze rugzak). Daarna rond 12u nog iets gaan eten in de plaatselijke Fluch om ons daarna klaar te gaan maken voor de start. Rond 14 uur waren we weer ter plaatse, klaar om te starten. Kwartiertje voor tijd mochten we het startvak in en werd onze nummer gescand, op hetzelfde moment begon het te regenen. Tijdens de briefing zieden ze dat het zou regenen tot zondagmorgen 6u.  Het beloofde een natte onderneming te worden. 

 

Om 15uur vertrokken we voor onze tocht van 116km , de eerste bevoorrading was er al na 8km. Tot daar de opwarming .. De tweede bevoorrading was na 26 km , dit was na ongeveer 4u wedstrijd. Gelukkig was onze begeleidster daar aanwezig en konden we nieuwe droge kedij aandoen.

Nu kwam er een zwaar stuk van 21 km tot aan de volgende bevoorrading met veel modder en pittige klimmetjes. 2 x gevallen door de modder hoorde er ook bij. Tijdens dit stuk zou het donker worden, nog steeds was het aan het regenen. Om 23u waren we op deze post, nogmaals verse kleren en ons klaarmaken voor de koudste uren van deze wedstrijd.  De warme soep en salami deden dan ook goed net zoals de verse kledij.

 

We waren goed op schema, we hadden tijd tot 03u om aan de 58 km te geraken. We waren er om 01u, 2 uur voorsprong op de tijdslimiet. Aan deze post moesten we kiezen, vol door gaan voor de 116km of kiezen voor de kortere afstand van 85 km.  Ik voelde me op dat moment mss wel de minste van ons drie, maar we gingen vol voor de 116 km!  Nu volgde een lus van 23 km om terug in Villeneuve su Yonne te komen, om dan het laatste stuk naar Sens aan te vatten. Na een paar kilomters ver te zijn na deze post  zagen we plots 5 koplampjes voor ons , om hen vervolgens voorbij te steken en achter te laten. Ik vond terug mijn ritme en kwam er weer door, Veel lopen kon er niet gedaan worden. In de donkere bossen , op de glibberige wegen was het niet echt aangeraden,  verder stappen aan een goed tempo was een betere optie.

 

75 kilometer

Rond het 70 kilomter punt kreeg Samantha en mijn pa het lastig, ze vroegen me om het tempo een beetje te laten zaken, dat was geen probleem , we hadden nog genoeg tijd en de achtervolgers waren al niet meer te zien. dit betekende dat wij sneller gingen dan hen. Samantha kreeg het iedere kilomter lastiger en lastiger. Ze probeerde nog om bij te tanken, 2 sneetjes suikerbrood gingen er vlot in, dit stelde mij gerust. Ik hoopte dat we deze lus zouden overleven en dat het daglicht nieuwe energie zou geven. 74 km ver, nog 42 te gaan en we hadden nog 10uur tijd, dit zou moeten lukken.

Tot aan kilometer 75 , 3u30 was het ondertussen.... daar zei Samantha dat ze niet meer kon, zowel fysiek en mentaal was het op ( de volgende modderstrook diende zich aan en dat lukt mentaal niet meer).... Ze ging ff door haar knieen om uit te rusten, in een minimum van tijd kreeg ze het koud, opwarmen lukte niet meer.  Vlug een warmtedekentje rond haar gewikkeld maar ook dat bracht geen beterschap, gelukkig waren de achtervolgers daar en boden die ook hulp. Nog een 3tal warmtedekentjes erbij, zodat ze helemaal ingewikkeld was maar ze lag te trillen van de koude, ze kreeg haar ogen niet meer open van vermoeidheid, het was helemaal over en out ...

Het noodnummer werd gebeld en na een hele lange telefoon wist de organisatie ongeveer waar we ons bevonden, na 20 minuten kwam er een auto van de organisatie aangereden. Samantha vlug de warme auto in gelegd om te wachten op de ziekenwagen, de warmte van de auto deed haar duidelijk goed. Eenmaal de ziekenwagen er was werd ze op de draagberrie gelegd en de ziekenwagen in gereden, daar nog wat extra dekens en het opwarmen kon verder gaan, in de ziekenwagen viel Samantha in slaap.  

Na nog een uurtje te hebben geslapen in de tent van het hulpteam, terwijl wij ons douchten en aten van het mooie buffet,  konden we naar ons hotel. Het was ondertussen al 7uur in de morgen.  Een uur of 4 slapen en we konden terugkeren richting Belgie.

 

Ontgocheld door de DNF maar toch ook wel tevreden dat we het 75 km of 13,5uur volhielden in deze moeilijke omstandigheden.  Slecht 66 van de 130 deelnemers haalden de finish van deze memorabele editie van Trail the Yonne.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE