Trail des fantommes 16 augustes 2014

Wij stonden voor de derde maal aan de start van de trail des fantomes, 2 maal hadden we de 26km gelopen, nu gingen we voor de 50km!

Van de 250 ingeschreven stonden er slechts 188 aan de start.

De start werd gegeven om 11u. Na 2 km kwam de eerste helling, die van "Borzee " , toch verliepen de eerste 6 km heel vlot (40min).

Vanaf daar was het nog 8 km naar de eerste bevoorrading in Nadrin. Bovenop een nieuwe helling aan de belvedere.

 

14 km Nadrin.

Na 2u15 min werd de eerste bevoorrading bereikt. Pittige klimmetjes en technische stukken volgden elkaar snel op, Langzaam maar zeker gingen we vooruit.

Het deelnemers veld lag al goed uit elkaar, we speelden constant haasje over met enkele Nederlandse deelnemers. Op sommige stukken waren zij beter, andere stukken gingen dan weer vlotter voor ons.

Aan de bevoorrading een Balisto, enkele snoepjes en cola genomen om zo weer verder te kunnen.

 

Na de bevoorrading in Nadrin ging het in dalende lijn tot aan de rivier, af en toe was het zelfs zeer gevaarlijk glad in de afdaling. Beneden was de splitsing, 26 km mocht naar rechts, wij moesten naar links.

Een tweetal km moesten we de rivier volgen, een hele moeilijke te belopen strook. Aan km 18 moesten we het water over, door de vele neerslag zat er serieus wat stroming op de rivier die redelijk hoog stond.

Na het water kreeg ik het moeilijk, en dit nog zo vroeg in de wedstrijd. ff luisteren bij Samantha en mijn pa, bij hen liep het nog goed, ai ai hopelijk komt dit nog goed.

Na de waterpassage mochten we over "de barrage van Nisramont" (20km). Een stuwmeer met een metershoge waterval. Mooi om te zien. Na enkele kilometers op de tanden te bijten begon het plotseling weer beter te gaan. Aan km 23 kwamen we aan de volgende splitsing, 50 km mocht de brug over, de 100km die 's morgens om 4 u gestart was moest rechtdoor. Na de splitsing waren we in Engreux aan de bevoorrading (25km). We zaten nu terug op het parcours van de 100km, zij hadden 75km afgelegd aan deze bevoorrading.

Bijtanken, Cake, cola enz. Nu was het 12 km tot aan de derde bevoorrading in Nisramont. Het werden 12 lastige , moeilijke, zware kilometers. Af en toe werden we bijgehaald door iemand van de 100km. Maar dit gebeurde maar heel zelden, op onze beurt haalden we er ook enkelen bij van de 100km.

Plots hoorden we Juan aan de andere kant van het water, hij zat een 4tal kilometer achter ons. Ff goeiedag geroepen en we waren weer weg:-) Juan en Martino waren goed bezig, ze zouden de 100km uitlopen in een tijd van 17u50min ! !

Kilometer 33 , derde bevoorrading. Opnieuw goed bijtanken en verse kousen aangedaan, dit voelde zo goed! Nooit geweten dat ik zo gelukkig zou zijn met nieuwe kousen :-)

Vanaf hier van het nog 17km tot aan de finish in de Floreal , Nog 3 hele zware beklimmingen, maar het aftellen kon beginnen:-)

 

We kregen nu enkele mooie stroken, hier konden we eindelijk een beetje lopen. Twee beklimmingen verder waren we aan de bevoorrading in Maboge. (45km)

Aan de voet van de beruchte muur, de laatste klim van de dag. Een hele zware, zeker na 45km, maar dit kon ons niet deren, twas de laatste :-)

Na de muur kregen we nog 4 mooie loopbare kilometers, een afdaling en een water oversteek.

Zo arriveerden we na 9u30min terug waar we gestart waren, in de Floreal. Plaatsen 162, 163 en 164 waren van ons.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE