Cm- trail 23 augustes 2014

Cm trail.

Vorig jaar stond deze uitdagende trail ook al op ons programma, daar operatie van Samantha stonden we echter niet aan de start.
Dit jaar dus wel, een week na de trail des fantommes. Hopelijk waren de benen al hersteld van de toch wel erg zware fantommes.

We vertrokken de vrijdag richting Genk, normaal een goeie 2u rijden, deze keer 3u15minuten. Aangekomen in Genk mochten we meteen  de italiaan opzoeken om aan te schuiven aan het pasta buffet.
Heel lekker ! 6 soorten warme paste, zoveel we maar konden eten, en dit voor 18 euro!


Zaterdag opstaan om 8u, nog ff site checken en zien dat we om 10u starten in plaats van de 11u die ik in gedachten had :-)
Toch nog ruim op tijd ter plaatse. Leuke kleinschalige organisatie , zoals we ze het liefst hebben.

Om 10u vertrokken we voor de 45km,  4 rondjes van 11,3 km , waarbij telkens 2 x een terril overwonnen moest worden.
9 mannen en 35 mannen stonden aan de start.  De eerste 3 -45, en de eerste 3 +45 kregen een trofee...  
Meer is er niet nodig om mij te motiveren...om Samantha op het podium te krijgen weliswaar.

Ronde 1:

We gingen dus "rap " van start,  na een 4 tal kilometer liep Samantha als 4de vrouw,  De eerste ronde legden we af in 1 u 13 min.  
We gingen door op ons tempo, de 5de vrouw was al lang niet meer te zien, Als er nu maar 1 vrouw van de -45 voor Samantha liep, stond ze op het podium in haar categorie...

Ronde 2:
Na 18 km kreeg ik het moeilijk en zei ik aan Samantha dat ze rustig verder mocht lopen in haar eentje ;-)  Zij wist niet dat ze 4de liep, ik wel natuurlijk ;-).
De tweede ronde liep Samantha in 1u 14 min , ikzelf deed er 1u 21min over.

Ronde 3 :
De 3de ronde was voor mij de moeilijkste. De kilometers begonnen te wegen, net zoals de zwaarte van het parcours .  
Toch proberen te genieten van het landschap. Tevreden zijn dat we hier mogen / kunnen lopen. Op de bergen van het zwarte goud, de bergen waar onze grootvaders vele uren hebben gesleten om hun families te onderhouden.  Door die grootvaders hebben wij nu het luxe leven van vandaag.  Zowaar een moment van emoties kwam naar boven..... ikzelf liep er heel alleen, alleen rond  die berg.
Halverwege de derde ronde, net voor ik de terrils moest beklimmen  zag ik Samantha in de verte. Zij had de twee terrils al overwonnen en was erg goed op dreef!
Rondetijd  Samantha : 1u 13 min ze bleef constant hetzelfde tempo lopen !   Ikzelf had  1u32 min nodig voor de derde ronde!

Ronde 4 :
Bij het ingaan van de vierde ronde begon het zowaar te regenen en te onweren. Ik wou echter van geen opgeven weten en begon toch aan mijn vierde ronde , iets verder kwam ik twee deelnemers tegen die terug keerden, Het was was niet hun vriend.  Op het moment van het onweer was Samantha bovenop de terril. Op zo een moment weet je dat de mens niets veel waard is, gelukkig was ze niet alleen, nog 2 anderen stonden met haar samen op de terril.  Bij het ingaan van de laatste ronde hadden ze Samantha gezegd dat ze in vierde positie liep.  In de verte zag ze twee vrouwen die het moeilijk kregen. Samantha kon haar tempo blijven lopen ( rondetijd 1u 15 min) en zo nog 2 dames inhalen.  Zo finishte ze als 2de vrouw algemaan en 1 ste in de categorie +45 !
Eindtijd van Samantha van 4u56 .  Goed voor een 16de plaats op 43 starters.
Ikzelf strompelde verder naar de finish, maar finishen ging ik :-) 1u39 was mijn vierde rondetijd. Eindtijd 5u 47min ( 28 ste plaats)Na de finish nog wat bijpraten met Michael en Geert die de halve afstand hadden gelopen. Zo konden we weer richting huiswaarts na een leuke dag


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE