Trail des bosses 65km - 7 februari 2015

Trail des bosses

Eerste wedstrijd van het jaar, 65 km.  Grenzen verlegen, na 2 wedstrijden van 60 km gaan we nu voor de 65 km.  De dagen vooraf  was het echt ijskoud nat weer, gelukkig was het zaterdag “mooi” weer, niet warm, maar zeker ook niet koud en vooral droog.

Als ik deze wedstrijd kon eindigen in 10 u was ik tevreden, dit  zou ideaal zijn met het oog op de toekomst, op wat nog moet komen.

Smorgens om 4u45 opstaan om op tijd,  8 u , aan de start te staan in Braine-le-comte.  Toch wel vroeg voor een zaterdag.  De vernieuwde locatie van deze trail vond ik goed, veel beter dan de vorige trouwens. Midden de bossen in het domein Mon Plaiser, dit moest leuk worden vandaag :-) .

Klaar voor de start

.

Met 116 deelnemers stonden we klaar om 8 u aan de start,  de eerste kilometers vielen goed mee.  Rustige bosweg,  redelijk vlak, af en toe asfalt. Na een 6 tal kilometer begon het echte werk.                   We liepen aan 9km/u, de hellingen werden opgestapt aan een mooi tempo, zo haalden we 16 km in de eerste 2u.  We starten achteraan , een drietal trailers nog achter ons. Na de eerste 2u hadden we al een stuk of 7 trailers ingehaald, zo ging het wel goed.

Na 20 km was de eerste bevoorrading... er waren toastjes met fois-gras.  Na mijn 4de toastje zei de vriendelijke medewerkster dat er eigenlijk maar 1per persoon voorzien was... maar ze smaakten mij.

Na de bevoorrading liep het opeens minder vlot, de benen waren zwaar.  Mss van het stil te staan bij de bevoorrading? Gelukkig duurde dit maar paar kilometer en begon het weer beter te gaan na een tijdje.  Na  25 km kwamen we aan het hellend vlak van Ronquires, een indrukwekende constructie die boten naar boven lift.  Hier was de splitsing, wij van de 65 km mochten een extra lus doen.

Na 30 km kwamen de zware benen weer in het spel. Toen kwam de volgende gedachte bij mij op: Inschrijven voor een trail is hetzelfde als gaan winkelen met een lege maag.  Op het moment van  inschrijven is het de langste afstand die je kiest, tkan nooit ver genoeg zijnJ , veel te veel dus. Als je gaat winkelen met een lege maag , je hebt honger ,  koopt allerlei lekkere dingen, veel te veel dus. J.

Dan maar een paar kilometer “accordeon-lopen “ gedaan.  100 meter wandelen en 300 meter stappen.  Zo haal je toch een redelijk tempo en na een tijdje voelden de benen weer wat beter.

.
.
.
.

38 km

38 km : 2de bevoorrading, deze bevoorrading was enkel voor de deelnemers van de 65 km.  We konden dus wel iets extra verwachten hier.  Suikertaart en groentensoep met spekblokjes gingen er dan ook heel vlot in.  Na 5u wedstrijd smaakte de warme soep wel!

 

De lus zat erop, na 44 km kwamen we terug op het parcours van de 35/45 km.  De eerste wie we zagen was Geert Buyse, makkelijk te herkennen aan zijn truitje van AB Marke, zoveel lopen er hier niet rondJ.  Samenlopen met de mensen van de kortere afstand gaf me toch wel een boost. Denkende hoe ik vroeger opkeek naar de mensen die de langste afstand liepen. De gedachte dat die mensen konden denken , “ kijk naar die drie, die lopen de 65km! Waw!” gaf me toch wel een leuk gevoel.  Een gevoel van euforie.  De stukken die makkelijk liepen, waren ze  rapper dan ons. De stukken bergop stappen waren wij duidelijk sneller.  Zeker Samantha, ze zat nog vol energie.  Na 46 km besloot Samantha dan ook om er alleen vandoor te gaan.  Ze haalde de finish net boven de grens van 9u. (9u2min)

Na 53 km was het tijd voor de derde bevoorrading, hierachter resten ons nog “slechts” 12 km.               12 lange zware kilometers.  Ieder heuveltje, iedere afdaling, ieder “ambetant” stuk.   Alles werd zwaar.  Maar we bleven doorgaan, iedereen had het trouwens zwaar.  Dit  blijkt ook uit het resultaat, van de 116 starters haalden slecht 91 de eindmeet.  Wij haalden de finish na 9u36 min op een 88 ste plaats.

Doelstelling van 10u werd dus mooi gehaald, opdracht geslaagd!

Na een warme douche nog genoten ,met de rest van de West-vlamingen, van een lekkere maaltijd !

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE