6 uren Loos - 14 april 2013

6 uren van Loos (Fr)


April word een maand met 2 ultralopen, de eerste is de 6 uren van Loos, de tweede de loop van Vlaanderen.

Op de eerste zonnige lentedag van 2013 staat er een 6 uren op het programma, 6 uren lopen in een park met een stralende zon , kan het nog mooier?
Deze keer gingen niet enkel Samantha en ikzelf lopen, mij pa ging er ook zijn eerste 6 uren lopen, mijn ma ging zich in schrijven om 6 uur te wandelen !
Met z'n allen om 8 uur vertrokken vanuit geluwe naar Loos , om 8u45 waren we al ter plaatse,  Zoals gewoonlijk waren we bij de vroege vogels. Toch al enkele bekende gezichten te bespeuren.
Inschrijven gebeurde vlot. Grote bevoorrading, achteraf buffet en BBQ en voor iedere deelnemer een prijs, dat allemaal voor slechts 12 euro !!

Samantha wou proberen om 60 km te lopen, voor mezelf was dat zeker te hoog gegrepen dus liet ik haar direct gaan. Samen met mijn pa liepen ze 33 km in de eerste 3 uur.
Daarna moest ze wat gas terug nemen. 5 uur lang  liep ze aan de leiding. In het laatste uur werd ze voorbij gestoken door Veerle beernaert  ( in mei loopt Veerle het Ek en Wk 24 uur !). Een prachtige tweede plaats was het eindresultaat.
54,7 km was de uiteindelijke afstand, niet de gehoopte 60km maar dat was niet verwonderlijk in deze zware weersomstandigheden.

Ikzelf had een totale offday, eerste 2 uren goed gelopen, daarna lopen afwisselend met  wandelen,  43 ,75 km was het eindresultaat. Toch tevreden om nog es 6 uren bezig te blijven :-) goeie training met het oog op de loop van vlaanderen.

Mijn pa eindigde in zijn eerste  6 uren met 53 km. De fotograaf van dienst , mijn ma dus, haalde meer dan een halve marathon, bijna 22 km !!

Daarna was het tijd voor recuperatie en prijsuitreiking. Eerst ons wat verfrist, (geen douches, dat was misschien het enigste minpuntje van de voor de rest superorganisatie) dan merguezen en brochetten op de BBQ :-)

Voor de wandelaars waren er ook prijzen voorzien, Veronique Vanderlinde ( ma dus :-) ) kreeg de eerste prijs bij de vrouwelijke wandelaars! Een beker en natura-prijs was de beloning !
Toen kwam Samantha aan de beurt, ook zij kreeg een mooie beker, rugzak, t-schirt, fles bier en een mand met streekprodukten.

Meer dan tevreden konden we om 18 uur onze trip naar huis aanvatten.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE