Trail extremme Lilliois - 17 november 2013

Citadelle de lille , dat was het dekor voor deze trail.  45 km op, rond en door dit groot park , dit was onze opdracht.

420 aankomsten op de 8km, 557 aankomsten op de 15km, 162 aankomsten op de 30km....

Wij hadden ons natuurlijk ingeschreven voor de 45km. Met wij bedoel ik Samantha , mijn pa en ikzelf.  53 mannen en 4 vrouwen waren ingeschreven voor deze trail.

Om 9u precies werd het startschot gegeven, iedereen pijlsnel weg..behalve wij dus. Zoals steeds rustig gestart, na 2 km zagen we al geen lopers meer voor ons. Waarschijnlijk waren ze allemaal gehaast :-).

Het eerste rondje was een beetje verkennen van het parcours, twas een toch wel zware ronde, had het niet zo lastig verwacht. De eerste 15 km legden we af in 1u43min.

 

Op het einde van de ronde was een lusje, daar konden we zien dat er een dame ongeveer een km voor ons lag. De tweede ronde ging verrassend vlot, na 26km zagen we plots een loper voor ons... een man ging tevoet.. onze inhaaltocht kon beginnen. Die man haalden we vlug in en direct daarna zagen we die vrouw terug. Ze lag nog slechts een 500tal meter voor ons. We hadden heel wat goed gemaakt en hadden nog ruim 15km om de rest van onze achterstand in te halen. Ons tempo ging automatisch de hoogte in, na 28,5 km zei mijn pa dat we mochten doorgaan, hij ging vertragen en dan stoppen. Twas al 2 maanden geleden dat hij nog meer dan 21km had gelopen, nu dus 30 op een zwaar parcours.

Op 300m voor het einde van de tweede ronde, zagen we de vrouw voor ons net aan de bevoorrading toekomen. Ze ging haar waterzak bijvullen,  Meteen dacht ik , niet veel tijd verliezen aan de bevoorrading zodat we zeker in haar buurt zouden blijven.

Beter nog, door een tacktische zet hadden we zomaar een voorsprong op haar . Wij stonden aan de bevoorrading, namen iets om te eten en te drinken maar stapten verder om dit alles binnen te nemen. We waren al 300meter verder en de vrouw ging nu maar vertrekken aan de bevoorrading. Plan gelukt, we lagen voor. Podium plaats was een feit :-)

De eerste 30 km werden afgelegd in 3u29 (2de ronde 1u46m). Ondertussen was de 8km gestart en snelden de eersten ons voorbij, we konden 4km tussen de deelnemers van de 8km lopen, daardoor liepen we een mooi tempo. Na 34km moesten we weer alleen verder. Opnieuw een lus in het parcours na 38km , zo zagen we dat we zeker meer dan 1km voor lagen op de dame achter ons. Nog 7km volhouden en Samantha mocht het podium op :-). Het werden nog 7 zware kilometers maar we hielden stand. We bereikten de finisch in 5u19min. (3de ronde in 1u50min). Samantha mocht niet als 3de zoals we dachten, maar als tweede het podium op.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE