Trail de L'orneau - 27 oktober 2013

Eind oktober betekent meestal veel regen, veel wind, veel water..

27 Oktober stond de trail de l'Orneau op het programma, we waren van plan om de 48km te lopen. We waren echter niet ingeschreven op voorhand, dus konden we nog veranderen van gedacht. Ondanks het slechte weer, windstoten tot 80 km/u en het vele water dat gevallen was, bleven we bij ons eerste gedacht en schreven we ons in voor de 48km. Startnrs 1097 en 1098 waren van ons. 122 trailers hadden zich ingeschreven voor deze afstand.

Na het inschrijven vlug nog es kijken naar het plannetje van het parcours, oeps.. in plaats van 48 km kregen we er 50 voorgeschoteld, 2 km extra en dat allemaal voor slechts 13 euro.

 

Vlug ons klaarmaken en het was al tijd voor de briefing, een woordje uitleg over de organisatie en het parcours en zo werd het 9u30, tijd om te starten. We moesten 2 rondes afleggen, een eerste van 22km (300 hoogtemeters) en een tweede van 28 km (650 hoogtemeters).  Bedoeling was om een gemiddelde snelheid van 8km/uur te halen ( 50km aan 8km/u = 6u 15min)

 

 

 

 

De eerste ronde verliep dus relatief vlug , het eerste uur legden we 8,6 km af, het tweede uur 8,7km, de laatste 5km van de eerste ronde liepen heel vlot, zodat we de eerste ronde aflegden in 2u 28min ( 8,8km /u ). Mooi op schema, we mochten de tweede ronde dus nog iets verzwakken.

Bijna de gehele eerste ronde, liep een groepje van 5 lopers 200m voor ons uit. We konden mooi gelijke tred houden, we waren nog onder de mensen :-)

2 km ver in de tweede ronde...het was tijd voor een sanitaire stop, Samantha vond dat het bos nog niet nat genoeg was:-). De eerste 8km van de tweede ronde was wind op kop, we kregen het beiden erg zwaar, het dipje duurde een 5-tal km maar ging gelukkig weer over. Na 4 uur hadden we precies 32 km afgelegd, onze voorsprong op het schema was verloren gegaan maar we haalden nog steeds 8km/u gemiddeld. 

Tussen km 33 en km 37 kwamen de zwaarste stroken, enkele pittige helingen, zelf eentje steil omhoog, waar er geklomen moest worden met een touw, en enkele gevaarlijk steile afdalingen. Voor die 5 km hadden we 51 minuten nodig.

Na 37km was er de derde bevoorrading, nog eens goed bijtanken met suikerwafel, tuckoekjes, rozijnen,cake en cola. We waren klaar om de laatste 13km aan te gaan.

We gingen weer beter beloopbare stukken tegemoet, ook de wind ging nu in ons rug-voordeel liggen. Het ging relatief goed, tussen km 37 en 47 haalden we zeker 7 lopers in, één voor één lieten we ze achter ons. waar ze plots vandaan kwamen, is ons nog een raadsel, soms zie je hele stukken voor je niemand en plots na een bocht zie je iemand lopen. De man met de hamer staat meestal achter de hoek:-).

 

Op z'n kleine 2km voor de streep komen we iemand tegen van de organisatie. Daarboven, 400m verder,  is een "picket" zegt ze. Een picket , wat zou dat nu weer zijn?  Zouden ze daar staken op een zondagmiddag?

 We wisten niet wat ons te wachten stond. Het was echter een leuke verrassing, er werd een jenever aangeboden.  Samantha vlug een Cuberdonjenever geproefd. Enkele seconden later steeg het haar naar het hoofd, nog twee minuten later zat het al in haar benen. Gelukkig moesten we niet meer zo ver.

We waren er, we hadden het alweer overleefd. We liepen na 6u 31min als 88ste en 89ste over de finishlijn, iets trager dan gehoopt maar toch heel tevreden.  De man achter ons kreeg een "goody-bag" met 2 streekbieren en een glas. Iedere 10de die over de aankomst kwam kreeg zo'n zakje, we waren net iets te vlug :-)

Na een warme douche en een lekkere soep konden we naar huis. Het was ondertussen al flink beginnen stortregenen, nu kon het ons niks meer maken, we waren binnen .

 

We hebben genoten van deze goed ge-organiseerde trail.Heel  mooi parcours en  super bevoorrading. misschien 1 puntje van kritiek : er was iets té veel asfalt ( 30%asfalt, 70% onverhard).maar al met al, het was een heel geslaagde trail, het "Love-team" kon tevreden naar huis :-)

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Dieter | Antwoord 27.12.2013 10.52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

Kristof 27.12.2013 11.10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE