Van 't Jongste naar 't Oudste Manneken-Pis

Zondag 27 januari stond er alweer een aktivia wandeltocht op het programma, en niet zomaar een tochtje. Het werd een tocht van Brussel naar Geraardsbergen, oorspronkelijk 50km, maar door de slechte weersomstandigheden werd de tocht ingekort naar "slechts" 48 km.

Om 3u 30 liep de wekker af ... en dat op een zondag. Om 4 u 15 waren we klaar om te vertrekken naar Geraardsbergen, om daar dan de bus te nemen naar Centraal station in Brussel waar de tocht van start ging. Om 7 uur kwamen we aan in het station, hier en daar nog sporen te zien van Brussels by night, wij al klaar om te rennen richting Geraardsbergen.

De tocht starte richting 'T Serclaes, waar Samantha nog vlug een wens deed. Enkele honderden meeters verder stond de beroemste plasser van Belgie.

Na een rustige start ongeveer 9 km/u kwamen we na  8 km ,op sneeuwvrije wegen ,aan de eertse controllepost, onder een brug in Anderlecht. Door werd ons een frisdrank of Jennever aangeboden.

Daarna was het gedaan met mooie wegen. De tocht ging verder door velden, door bossen, door maisvelden. De volgende controlle post lag 7 km verder en was in de watermolen van Pede. Na een lekkere chocoladewafel hadden we weer energie genoeg om het volgende stuk van 9 km naar Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek te volmaken.

Halfweg, 24km ver.  Het was beginnen regenen en het wilde precies niet stoppen. Maar we moesten verder. Nu een stuk van 9 km naar Denderwindeke, waar zijn we nu weer aan begonnen dacht ik toen  er plots alweer een helling voor ons lag. Voor mezelf was dit het moeilijkste stuk, de benen hadden er precies geen zin meer in maar ze hadden geen keuze.

We waren er , 33km achter de kiezen, helemaal doorweekt maar het einde kwam dichter bij. Vlug een warme soep gedronken en weg waren we... 6km richting Waarbeke. Kort stukje, dus we waren vlug aan het volgende controllepunt. (39km)

Bijtanken en weg voor weer 6 km. De marathonafstand 42,195 km bereikten we na 5u12 min. De rustpost van de 45km was in Onkerzele, de eerste post waar er nog wat volk was, in de andere posten waren we bijna altijd alleen. ( De snellere lopers waren al weg en de wandelaars kwamen achter ons in de voorgaande rustposten). Hier dus wel andele wandelaars, deze post deed ook dienst als rustpost voor de lokale wandeltocht in Geraardsbergen.

Nog 3 km en we waren er!  Op de markt van Geraardsbergen werd ons nog een Tongerloo of een frinsdrank aangeboden.  Een foto met het oudste mannekenpis van Belgie mocht zeker niet ontbreken.

De 48 km hebben we afgelegd in 5u58min. Een gemiddelde van 8 km/u, daarmee zijn we meer dan tevreden , zeker als we de aard van het parcours bekijken. Lastige weersomstandigheden (regen en vooral wind op kop), besneeuwde wegen, vele plaatsen schaatsen over de ijsplekken, vele helingen (700 hoogtemeters overwonnen).

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE