Tryavna ultra-trail 141km

0 km :

Om 6u stipt gaan we van start op het marktpleintje van Tryavna. Veel volk, aangezien de 23km, de 76km en de 141km allemaal te samen starten

 

12 km : 

De eerste 12 km zijn opwarming , ongeveer 400 hoogtmeters moeten we overwinnen.  Na 1u 45min bereiken we dit punt. Nu al hebben we 1u15min voorsprong op de tijdslimiet. Vanaf nu begint het zwaardere werk. 

33km : Tussen kilometer  12 en 33 moet er merendeel geklomen worden.  1200 hoogtmeters , terwijl we maar 600m dalen. Bij iedere stap bergop voel ik dat het lastig word, niet zozeer de benen, maar vooral de hartslag doet moeilijk. Constant moet ik ff stoppen om op adem te komen. Wat de oorzaak is weet ik niet, de hoogte zal het niet zijn want het hoogste punt van de race ligt maar op 1500m. 2 weken voor de race wel ziek geweest, mss komt het wel daardoor.

 

 

Als we nu onze voorsprong kunnen behouden, kunnen we straks in de afdaling weer extra voorsprong nemen, aldus dit was het plan.

Over deze 21 kilomters deden we 4u 10min.   Net geen 6u voor de eerste 33km ,onze voorsprong word groter, ondanks dat het niet zo lekker ging.

40 km: Na het tweede checkpoint kwam er een afdaling van 8km lang. Een heel moeilijke techinische afdaling, goed doorlopen ging dan ook niet. Beiden vielen we bijna enkele keren. Na een afdaling....komt er een beklimming, een beklimming van maar liefst 10 km lang met daarbij 900 hoogtemerters. 

45km: Halverwege de loodzware beklimming begint het opeens te regenen. Niet zomaar regenen, maar de regen viel met bakken uit de lucht.

 

50km: Boven op de top bij de "Buzludzha" is het derde checkpoint, en daar staat onze auto. Hier kunnen we  droge kleren aandoen en weer verder gaan. Nog steeds 2u voorsprong op de tijdslimiet !

 

 

60km: Na de Buzludza volgt er weer een afdaling van maar liesft 10km ! in totaal moeten we 1000meter dalen. Alweer en vrij moelijke technische afdaling. We verliezen geen tijd, maar winnen er ook geen . Ondertussen is het weer lekker warm geworden, temperatuur van ongeveer 28 graden.

 

67km: Na de afdaling komt de zwaarste klim uit de wedstrijd,  in 7km moet er 1100meter geklomen worden op een moeilijk beloopbaar parcours. Opnieuw krijgen we een slecht weer boven ons. Regen, donder, blikmsen, en het word donker.  

 

Ik krijg het alsmaar kouder en kouder. Kleren helemaal doorweekt.  Eenmaal boven hebben we een kleine afdaling van 3km tot aan het volgende checkpoint. Tijdens die afdaling besluiten we om op te geven aan het volgende punt. Ikzelf heb het veel te koud en ben bang om onderkoeld te geraken. We hebben geen verse kleren en onze auto staat nog een checkpoint verder. Het stopt ook niet meer met regenen.  Zo kan ik niet verder.

Samantha is nog helemaal niet vermoeid, maar we stoppen samen. Samantha alleen doorgaan, in de regen, donder en bliksen , in de bergen in het onbekende Bulgarije waar er geen ontvangst is met de smartphone..lijkt ons niet verandwoord.

 

70km : We melden aan het checkpoint dat we stoppen..het was een mooie tocht, maar voor mij wellicht te zwaar.

Volgend jaar komen we terug, en ga ik Samantha snachts begeleiden, zodat ze in de nacht niet allen moet doorgaan. Volgend jaar finischt Samantha deze zware race ;-)

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.12 | 13:46

Amaai sterk proficiat aan beiden

...
27.12 | 11:10

Merci maar jullie wandelen ook heel wat km

...
27.12 | 11:10

Merci, we doen ons best 2014 doen we zo verder.

...
27.12 | 10:52

Prachtig & Proficiat! Knappe prestaties! Hoe kan 2014 jullie nog verrassen? ; ) Veel success & Fijne feesten. Dieter.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE